Welkom op de groepspagina van groep 1-2!
 
 

Zo ziet een dagje in groep 1-2  eruit
 
Welkom:
Op maandag, dinsdag en woensdag is juf Janneke in de klas. Op donderdag en vrijdag is juf Jolien in de klas. Als we binnenkomen hebben we de gelegenheid om iedereen goedemorgen te wensen. Er ligt voor iedereen een werkje klaar wat we zelfstandig kunnen maken. Zo kan iedereen lekker aan de slag.
Kring:
Daarna ruimen we op en start de kring. In de grote kring bespreken we iedere dag even welke dag het is, welk dagdeel het is en hoe we dit weten. Ook kijken we naar de dag van gisteren en morgen. Langzaam krijgen we in beeld hoe een week er precies uitziet. Ook in groep 2 leren we de maanden van het jaar. Aan de hand van de pictogrammen die in de klas hangen zien we wat we op deze dag gaan doen. In de grote kring of kleine kringen gaan we met verschillende onderdelen aan de slag zoals bijvoorbeeld gecijferdheid, geletterdheid, verhaalbegrip, algemene kennis, mondelinge taal, drama-muziek. Dit sluit altijd aan bij het thema waar we mee aan de slag gaan. Ook onze vertel en kijktafel is versierd in ons thema. Hier kunnen we ontdekken en laten we zien wat we van het thema al weten of gemaakt hebben.
De werkles:
Terwijl de juf met de kleine kring begint start de werkles. Hierbij hebben we verschillende werkjes die we kunnen maken. Van knutselen, puzzelen, bouwen, kleien, tekenen, stempelen tot specifieke werkjes uit onze ontwikkelingskasten. Wanneer de juf in de kleine kring helpt staat de time timer aan en kan de rest zelfstandig aan de slag. Wanneer de time timer stopt komt de juf kijken hoe het gaat en helpt ons verder wanneer dit nodig is. Iedere werkles hebben we ook tijd voor een eigen keuze. Dit doen we via ons keuze bord. We hangen ons eigen kaartje op. Zo zien we in 1 overzicht wat iedereen aan het doen is en of er in de bouwhoek bijvoorbeeld nog plek is.
Opruimen:
Na het werken wordt er ook altijd opgeruimd. De juf laat ons weten waar we extra op kunnen letten. Soms zijn er speciale werkjes of spullen die moeten worden opgeruimd. Af en toe is er dan een 'controleur'in de klas die alles nog een keer controleert. Is er netjes opgeruimd? Zijn we misschien nog dingen vergeten? Liggen er nog spullen op de grond? 
Fruit eten:
Met het fruit eten zingen we samen een liedje bij de start. Met lastige bekers of bananen opmaken hebben we de juf vaak niet nodig. We vragen het aan elkaar. Er zijn knappe kinderen in de groep die anderen weer kunnen helpen. (Ook met jassen, sjalen, handschoenen en veters zien we dit)
Tijdens het fruit eten doen we verschillende dingen. Soms hebben we auditieve spelletjes, schooltv, drama, muziek, of de juf leest voor. 

Tussendoortje:
Tussendoor doen we ook wel eens spelletje wat te maken heeft met het thema.
Buitenspelen en gymmen:
Dan gaan we naar buiten of gymmen we in de gymzaal. Op dinsdag gymmen we in de grote zaal van de grote sporthal. Hier leren we bijvoorbeeld wat de regels zijn van een tikspel, en waar je als tikker en loper op moet letten. We leren stoeien, klimmen, balanceren, diepspringen, loopspringen, doelspelen, mikken en nog veel meer. 
Overblijven:
Met het overblijven hebben we allemaal een rustige plek waar we ons brood kunnen eten. Even de handen wassen, daarna delen de hulpjes van de groep de spullen uit en kunnen we met zijn allen lekker eten. We beginnen dan ook helemaal stil....zo weten we zeker dat we ons brood op krijgen. Daarna is er tijdens de overblijfpauze altijd nog tijd om naar buiten te gaan.
In de middag hebben we dan ongeveer hetzelfde programma als in de ochtend

Loop gerust een keer binnen in onze groep om een kijkje te nemen!