Welkom op de groepspagina van groep 6!Een dag in groep 6

's Ochtends als we binnenkomen wensen we elkaar een goedemorgen en starten we met een kwartiertje lezen. Soms uit een biebboek, soms een informatief boek en op vrijdag mag dat ook een stripverhaal zijn.

Daarna nemen we het dagprogramma door en kijken en bespreken we 'de dag vandaag' zodat we weer op de hoogte zijn van het belangrijkste nieuws.

In de ochtend zijn we voornamelijk bezig met rekenen, spelling, taal en lezen. Soms met de hele klas, soms alleen, soms in groepjes, want ook samenwerken vinden we erg belangrijk. Natuurlijk moeten we tussendoor even uitrusten van het harde werken. We luisteren dan lekker naar een voorleesverhaal, eten en drinken intussen wat en we spelen daarna een kwartier buiten.

's Middags hebben we op dinsdag en donderdag gym en daarnaast zijn we op de middagen bezig met Engels, knutselen, natuur en techniek, aardrijkskunde en geschiedenis. We leren plannen, reflecteren, samenwerken, maar ook zelfstandig werken.

Regelmatig even tussendoor bewegen is belangrijk. We gebruiken dan bijvoorbeeld een 'smartbreak'. We hebben namelijk geleerd dat het niet goed is om lang in dezelfde houding te zitten. Zeker als we met tablets of chromebooks werken, moet daar goed op gelet worden. Wij weten dan ook al heel veel van een goede (zit)houding! 

Groep 6, meester Jeroen