SchooljudoOp woensdag 20 maart a.s. vindt op de vier basisscholen in Heeze de jaarlijkse Open Dag plaats. Op die dag kunnen ouders een kijkje nemen in de scholen en worden er rondleidingen verzorgd. Dit is een mooie gelegenheid voor een oriëntatie op de toekomstige basisschool van uw kind. Op deze manier krijgt u als ouder een goed beeld van het onderwijs dat de school biedt. U bent van harte welkom, de deuren staan open terwijl de school 'in bedrijf' is.

Als u de keuze voor een school gemaakt hebt, volgt er een kennismakingsgesprek op de school van uw voorkeur. Samen met de school wordt dan gekeken naar wat uw kind nodig heeft en wat de school kan bieden. Op deze manier zorgen we samen voor een goede start van uw kind. Vervolgens vult u het aanmeldformulier in. Binnen zes weken ontvangt u van school bericht of uw kind is ingeschreven. Wordt uw zoon of dochter in 2019 of 2020 drie of vier jaar, kom dan langs op onze Open Dag. U ontvangt informatie over de school en u kunt de sfeer proeven. Ook op de websites van de scholen kunt u al veel informatie vinden. Bent u op 20 maart verhinderd, dan kunt u altijd een afspraak maken voor een rondleiding op een ander moment. Neemt u daarvoor dan contact op met de school. De Open Dag is op woensdag 20 maart 2019 is op de volgende momenten:

* Eenbes Brede School Dirk Hezius: 9.00-14.00 uur 
   T: 040-2240035; website: www.dirkhezius.nl

* Eenbes basisschool Merlebos: 9.00-14.00 uur 
   T: 040-2240055; website: www.merlebos.nl

* Kindcentrum De Parel: 9.00-14.00 uur 
   T: 040-2240059; website: www.kindcentrumdeparel.nl

* Openbare basisschool De Trumakkers: 9.00-12.00 uur en 18.30-20.00 uur
    T: 040-2240033; website:  www.trumakkers.nl
 Beste Ouders,
 
Nieuws van de TSO.  We hebben de procedure voor aanmelding en wijziging van het contract aangepast.
 
Op onze site www.kidstalent.nl kunt u voortaan digitaal uw kind inschrijven of  wijziging van het contract doorgeven. Als u de goede locatie aanklikt zie u een gele balk met de tekst TSO aanvraag/wijziging formulier.
 
Informatie die u hier invult gaat naar de coördinator van de TSO. Ik zal de gegevens verwerken en daarna contact met u opnemen.
 
Met vriendelijke groet Miriam van Bemmel
 
Coördinator TSO
De Trumakkers wil komend schooljaar meer investeren in De Gezonde School. Niet alleen in bewegen/voeding, maar ook op sociaal-emotioneel terrein.
 
Eén van de actiepunten is schooljudo. Het team, medezeggenschaps- en de ouderraad zijn erg enthousiast hierover. Dankzij o.a. de bijdrage van de ouderraad zijn inmiddels 4 groepen  (1-2,3,5 en 7) gestart met de eerste lessen.
Schooljudo werkt preventief en curatief. Zo draagt het programma bij aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen en verbetert het de sociale veiligheid op de school. Schooljudo biedt leerkrachten inspiratie en geeft handvatten om met de klas en de school op een vernieuwende manier te werken aan 6 essentiële thema's:
 
  • Respect: Anderen in hun waarde laten
  • Samenwerken: Elkaar altijd helpen
  • Discipline: Doen wat nodig is
  • Beheersing: Niet boos worden
  • Weerbaarheid: Sterk staan en volhouden
  • Vertrouwen: Op elkaar kunnen rekenen
  • Plezier: Lachen en veel lol maken

                                      Groep 1-2 krijgt les van judo instructeur Cees.