Welkom op de groepspagina van groep 2-3!

Onze klas
In groep 2-3 zitten 25 kinderen. Samen vormen we een gezellige groep met harde werkers en trotse juffen!
Op maandag, dinsdag en donderdag is juf Marijn in de klas (om de week is Juf Janneke er op donderdag).
Op woensdag en vrijdag geeft juf Ineke les. Ook juf Manon ( onderwijsassistente) is er op dinsdag, woensdag en donderdag.Een dag in groep 2-3
Als de kinderen binnen komen ligt er een werkje klaar. Daar liggen naamkaartjes bij zodat de kinderen zien waar ze welk werkje mogen gaan doen. De start kan ook bij de juf in de kring zijn. Na dit werkmoment, openen we gezamenlijk de dag en kijken we naar de dagritmekaarten. Wat staat er voor groep 2 op het programma, wat voor groep 3 en wat gaan we als groep samen doen vandaag? Daarna start de werkles voor groep 2 en voor groep 3 de instructies en verwerkingsmomenten. Doordat we meerdere werkplekken hebben in de klas, op de gang en in het aparte themalokaal zitten we niet de hele dag op dezelfde plek, is soms groep 3 alleen in de klas bij de juf en de andere groep bij juf Manon of andersom. Dit werkt erg fijn en effectief. Kinderen kunnen zo optimaal van en met elkaar leren en hebben veel effectieve instructietijd op niveau.

Het thematisch, spelenderwijs en handelend leren staat hierin voorop. Verder gymmen we 2 keer per week in de sporthal, zijn we creatief bezig en ligt er veel nadruk op de sociaal emotionele ontwikkeling.
We vinden het erg fijn in de klas, dat proef je direct aan de sfeer als je binnenkomt!