Welkom op de groepspagina van groep 4!

 

Onze klas
Onze groep telt dit jaar 27 leerlingen. 8 jongens en 19 meisjes.
Op maandag en vrijdag staat juf Sanne voor de klas en op woensdag, donderdag en vrijdag is dat juf Marieke.
We vinden het in onze klas heel belangrijk dat iedereen zichzelf mag zijn. Daarom praten we veel met elkaar en spelen we spelletjes om elkaar goed te leren kennen.

Een dag in groep 4
Als we 's ochtend in de klas komen pakken we een leesboek, een strip of een informatieboek. Heerlijk om de dag zo rustig te beginnen. De juf heeft dan de tijd om even een babbeltje met iemand te maken of om nog even wat te herhalen. We breiden onze kennis van rekenen, lezen en spelling uit. Dat vraagt veel oefening. Gelukkig hoeft dat niet altijd uit een boekje te gebeuren. We oefenen ook met spellen, circuits of buiten op het plein.

Naast deze vakken krijgen we dit jaar voor het eerst wereld oriëntatie. Hierbij hebben we het oa over onderwerpen uit de natuur of de geschiedenis. Elke dag hebben we tijd om aan de weektaak te werken. Bij ons is dat geen weektaak op papier! We mogen veel samenwerken, bouwen en spelen ook dan spelen we spellen waarbij we bijvoorbeeld oefenen met rekenen. Hierbij leren we ook al de beginselen van plannen en evalueren. Gelukkig hoeven we dan niet op onze plaats te blijven zitten. We mogen ook op de grond werken of een ander plekje zoeken waar we fijn kunnen werken en spelen!Ook mogen we vaak iets creëren of ontwerpen. Hierbij gebruiken we het creatieve deel van ons brein!

We gaan er een fijn jaar van maken!